استارتاپ‌های مرتبط با فناوری ‌همگرا حمایت می‌شوند

استارتاپ‌های مرتبط با فناوری ‌همگرا حمایت می‌شوند

مرکز راهبردی فناوری‌های همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فراخوانی را با هدف جذب و حمایت از ایده‌ها و استارت‌آپ‌های حوزه‌ی فناوری‌های همگرا منتشر کرده‌ است. در این فراخوان، صاحبان ایده‌های نو امکان ارائه طرح‌های نوآورانه خود را در حوزه‌های زیر پیدا می‌کنند:

حوزه‌ی سلامت (تشخیص، غربالگری، بهبود و درمان)
حوزه‌ی دارو و دارورسانی (دارورسانی هدفمند و هوشمند)
حوزه‌ی انرژی (انرژی‌های پاک، نیرو و ذخیره سازی)
حوزه‌ی محیط‌‌زیست و آب (آلاینده‌ها، بازیافت و پسماند)
حوزه‌ی فناوری اطلاعات و ارتباطات (اینترنت اشیاء، امنیت‌سازی و هوشمندسازی)
فناوری زیستی
مکاترونیک
نانوجاذب‌ها
میکروفلئودیک
اپتیک و لیزر
تجهیزات پزشکی و توانبخشی
حسگرها (نانوحسگرها، نانوزیست‌حسگرها)
تحلیل داده‌های بزرگ (به ویژه داده‌های ژنتیکی)
نسل نوین توالی یاب‌های ژنتیکی (NGS)
علوم شناختی (رابط مغز و رایانه، دستگاه‌های واقعیت مجازی)

ایده‌هایی که در این فراخوان ثبت‌نام کردند، بعد از طی یک مرحله داوری، فرصت عملیاتی شدن به‌دست می‌آورند که این کار با پشتیبانی شتاب‌دهنده‌ها و مراکز سرمایه‌گذار انجام می‌شود. شتاب‌دهنده و مراکز حمایت‌کننده عبارتند از:

این فراخوان با حمایت ستاد ویژه‌ی توسعه‌ی فناوری‌ نانو، ستاد توسعه‌ی فناوری زیستی، ستاد توسعه‌ی فناوری حوزه‌ی انرژی و ستاد توسعه‌ی فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته برگزار می‌شود.

فرآیند اجرایی فراخوان به این ترتیب است:

برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام به پایگاه اینترنتی مرکز راهبردی فناوری‌های همگرا مراجعه نمایید.

شایان ذکر است عبارت «فناوری‌های همگرا» یا همان «NBIC» به مجموعه‌ی هم‌افزایی از چهار حوزه‌ی اصلی علم و فناوری یعنی فناوری نانو (Nano)، فناوری زیستی (Bio)، فناوری اطلاعات (IT) و علوم شناختی (Cognitive) که هر یک از آنها با سرعت بالایی در حال پیشرفت هستند، گفته می‌شود. این حوزه‌ها به شکل دوتایی، سه‌تایی و یا هر چهار حوزه با هم می‌توانند ترکیب شوند و راهکارهای نوینی را برای حل معضلات و مسایل امروز جامعه بشری ارائه کنند. اگر به موضوع فناوری‌های همگرا علاقمند هستید می‌توانید نگاهی به کتاب‌هایی که با این رویکرد منتشر شده‌اند بیاندازید.